Mire érdemes figyelni a mennyezeti karnis vásárlása előtt?

By | december 18, 2022

Akár átalakítja nappaliját, akár stílusossá szeretné tenni konyháját, hálószobáját vagy fürdőszobáját, a gondosan kiválasztott mennyezeti karnis nagyszerűen hat az otthoni látványra. Szeretne felkészülni a következő projektre?

Kezdje azzal, hogy gyorsan áttekinti az alapokat: Mire van szükség a mennyezeti karnis megméréséhez és felfüggesztéséhez? Ha mennyezeti karnist szeretne vásárolni a függönyéhez, győződjön meg arról, hogy olyan darabot válasszon, amely merész megjelenést biztosít, miközben kiegészíti otthona egyedi stílusát.

Nehéznek tűnhet annak meghatározása, hogy milyen méretű mennyezeti karnisra van szüksége egy adott projekthez, de valójában nagyon egyszerű! Kezdjük azzal, hogy kiválasztjuk a kívánt stílust (fa, fém vagy kovácsoltvas), majd válasszuk ki, hogy milyen méretű átmérőre van szükség. Minden függönyrudat az átmérőjük alapján mérnek, ami a rúd keresztmetszetének szélessége. A mennyezeti karnis általános átmérője általában néhány centi, függönyének súlyától függően.

Hol kezdje el, amikor eldönti, hogyan mérje meg a függönyök és rudak magasságát? Mivel az ablak, a függönyrúd és a stílusos függönykészlet általában kulcsfontosságú helyet foglal el otthonában, a függönyrúd túl alacsonyra helyezése csökkentheti a szoba magasságát. Személyes preferenciái alapján dönthet úgy, hogy ezeket az elemeket néhány centiméterrel az ablak fölé akasztja, és egyenletesen osztja el a távolságot az ablakkeret teteje és a szoba koronája vagy mennyezete között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük