A bejárati ajtó meséje

By | augusztus 21, 2022

A bejárati ajtók bizony mesélnek rólunk. Akár tetszik, akár nem, egy bejárati ajtónak története van, mondanivalója van a házban lakókról. Amennyiben lakásban lakunk, ahol a folyosóról számos bejárati ajtó nyílik, ott ténylegesen az adja a lakás első benyomását, hiszen nincs a folyosón más elem, ami egy adott lakásról árulkodna.

Egy ilyen társasházi folyosón végig nézve ténylegesen a bejárati ajtó és a bejárat előtt lévő kis szőnyeg, vagy annak hiánya adja a benyomást az ott lakókról. Ha pedig házban lakunk, akkor ugyan összetettebb az első benyomás képe, ugyanakkor mégis a bejárati ajtón keresztül tudunk ott is bejutni az otthonba, és végső soron ez lesz az utolsó híd, ami kívülről érkezve nyomot hagy bennünk. Éppen ezért, egy gondos tulajdonos kellő gondot fordít a bejárati ajtó megjelenésére.

Itt most nem arra kell gondolni, hogy virágba kéne borítani egy ajtót, hogy csupa jót meséljen rólunk, vagy, hogy minden évszakban valami hatalmas díszpompába kell öltöztetni. Nem. Ugyanakkor egy alapvető és igényes megjelenés számít. Akik komolyabbak, azoknak egyfajta tárgyilagosabb megjelenést sugárzó ajtó lesz a megfelelő, akik bohókásabbak, vagy színesebb típusok, azok pedig mindig valami kis díszt is tehetnek kopogtatóként ajtajukra.

Ami azonban minden esetben számít, az a minőség. Egy korhadó faanyag már eleve rossz óment feltételez az érkezőnek, ezért ilyet ne is engedjünk meg, ez tényleg a mi igényességünkön múlik. Ugyanakkor egy ajtónál is fontos a jól szigetelő képessége. Ha minden tekintetben szeretnénk minőségi választás mellett letenni a voksunkat, akkor nézzünk körül a daidalos.hu oldalán!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük