Műfű tisztítása nagyobb felület esetén

By | július 10, 2022

Alapvetően egy kertben teljesen más energia befektetést igényel a műfű tisztítása és karbantartása, mint a valódi gyep. Ugyanakkor nem mindegy, mekkora felületű műfűről van szó, ugyanis teljesen más kategória egy erkély, vagy terasz, megint más egy kert, és megint más egy focipálya.

Amikor focipályán, sportpályán, vagy akár óvodák, iskolák udvarán van nagyobb felületen elterülő műfű, ott már megint más kérdés a tisztítás és rendben tartás. Ilyenkor nem elég a családi udvarra szakosodott manőver, itt már be kell vetni a gereblye és a porszívó helyett az ipari karbantartó gépeket is. Persze, csak ha professzionális szinten szeretnénk űzni a szakmát, és nem szeretnénk elhanyagolni a nagyobb műfüves felületeket sem.

Egy profi karbantartó műfű karbantartó gép az alábbiak elvégzésére lehet alkalmas. Fellazítja a betömörödött töltőanyagot, hogy a gyep megőrizhesse eredeti rugalmasságát. Elvégzi a betöltést is, hogy pótolja a homokot és a granulátumot. Kisepri a pályára került szemetet és faleveleket. A kefélő résznek köszönhetően a gép egyenletesen osztja el a fellazított és utántöltésre került gumi granulátumot a műfüves pálya területén.

Van egy térkő felseprő funkciója is, ennek hála összegyűjti a kiszóródott granulátumot vagy egyéb szemetet az elülső tartályba. A havas pálya letisztítására is alkalmas hótoló funkciójának köszönhetően, valamint fűnyírást is végez, a pálya melletti területen is. Ez tehát nagyszerű lehetőség, nem kell egy gereblyével vagy seprűvel végig menni egy hatalmas pályán sem. Amennyiben prémium kategóriás gyepet szeretnénk a sportpályákra is, érdemes ellátogatni a grassland.hu oldalára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük