Hogyan fejleszti a kerti csúszda a gyerekek idegrendszerét?

By | július 6, 2022

Sok szülő gondolkodik azon a gyermekvállalás előtt, hogy milyen olyan eszközöket alkalmazzon a gyerekek fejlesztése érdekében, amik a legjobb készségekhez segítik hozzá a csemetéiket.

Ezeket a dolgokat nagy részben már kitalálták az őseink, ma már ki lehet vinni a gyerekeket a játszótérre, mely nem csak szórakozásra és társas kapcsolatok építésére szolgáló hely, hanem olyan fejlesztő játékoknak adnak otthont, melyek a gyerekek idegrendszeri fejlődését segítik, izomzatukat és mozgáskoordinációjukat fejlesztik. A csúszda sok gyermek kedvenc játszótéri játéka, a sebesség miatt, a magasság miatt, a gyerekek nagyon szeretik használni ezt az eszközt. Kevesen gondolnak bele, de a kerti csúszda nem csak szórakoztató eszközként, hanem fejlesztő alkalmatosságnak is kiváló. A szülőknek érdemes odafigyelni erre és tudatosan terelgetni a gyereket a csúszda használata felé.

Szülői segítséggel már egészen kicsi kortól fogva alkalmazható a kerti csúszda ezzel egyidejűleg pedig a test koordinálásáért felelős idegrendszer már ettől a kortól elkezd fejlődni. A csúszdák ugyanis fejlesztik a gyermekeket ilyen szempontból is, továbbá az izomzatukat is, segíti őket a térlátás fejlődésében is, ahogy az egyensúly fejlesztésében és a koordinációban is fontos szerepet tölt be a kerti csúszda.

Emellett társas tevékenységek fejlődésében is segítenek: a sorbanállás, a másik gyerek testi épségére való odafigyelés, türelem fejlesztésében is fontos szerepet tölthetnek be.

Ma pedig már nem csak közterületeken lehet ezeket az eszközöket megtalálni, hanem már lakossági használatra is készülnek rozsdamentes acél kerti csúszdák. A rozsdamentes acél csúszdákra sok esetben felszerelnek az oldalakra kiesésgátló HDPE lapokat, melyek biztonságossá teszik a kerti csúszdákat az önálló használatra is, azaz egy bizonyos kor után a szülőnek nem kell ott állnia és segítenie a gyermeket a játékban és a fejlődésben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük