Fontos a játszóterek árnyékolását is biztosítani nyáron, erre megoldás a napvitorla

By | május 7, 2022

Nincs is annál rosszabb, mint amikor gyermekünk tele van energiával, és alig várja, hogy a napirendjében soron következő játszótéri kaland végre elérkezzen, de a játszótérre kiérkezve éget a nap. Szomorú lesz mind a szülő, mind a gyerek, hiszen egy szórakoztató és hasznos programot árnyékolhat be – vagy éppen a megfelelő árnyékolás hiányát okozhatja a tűző nap.

Pedig erre egyszerű megoldást kínálnak a napvitorlák. Minél több játszótéren fontos lenne befektetni a napvitorla beszerzésébe, hiszen gyermekeink számottevő időt töltenek az ominózus helynek számító játszótéren. És a szülő nem azért viszi le gyermekét játszani, hogy utána egy esetleges napszúrással kelljen számolnia szeretett gyermekének. A napvitorla nemcsak a hőérzetet képes csökkenteni, de hatékony lehet gyermekeink UV-sugárzás elleni védelmében is, ami az egyre erősebb és károsabb sugarak miatt mára már egyáltalán nem elhanyagolható szempont.

És nemcsak a játszótéri eszközök ellátása fontos napvitorlákkal, hanem a területén elhelyezett asztalok és padok felett is érdemes napvitorla felszerelése, hiszen a gyerekre vigyázó személy valószínű ott fogja tölteni azt a pár órát, amíg a gyerek vígan játszadozik. Ezért fontos a felnőttek védelme is a napvitorlák segítségével, hogy mind a gyerekek, mind a rájuk vigyázók biztonságban tölthessék el idejüket egy erősen napos időben is a vitorlák árnyékában. Ebben segítségünkre lehet a napvitorlaland.hu weboldala, ahol kiemelten foglalkoznak a játszóterek felett elhelyezhető árnyékvitorlák fontosságával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük