Éljünk az erkély adta lehetőséggel, helyezzünk műfüvet az erkélyre!

By | május 7, 2022

Hogy miképp dobható fel kissé az erkélyek hangulata? Számos trükk és praktika létezik. Ahogy elmegyek a városban a különféle szebbnél szebb házak előtt azt látom, hogy parlagon hevernek az erkélyeik, többnyire üresek és kihasználatlanok – ilyenkor mindig elszomorít az, hogy az ott lakó emberek nem annyira lelkesednek az erélyek berendezése iránt, mint amennyire én lelkes vagyok ebben a kérdésben.

Számos ötlet van – leeht kerti asztalokat tenni az erkélyre, lehet sütögetni is ott, a műfű erkélyre helyezése révén kert hangulatot lehet teremteni. Mégis, a nagyvárosi lakosok nem tesznek így – talán az zavarhatja meg az erkély kihasználásában pket, hogy nem tudják miképp tegyék privát szférává. Sajnos való igaz, hogy sok esetben nem annyira praktikus, hogy mindenki belát az erkélyre – nem lehet neglizsében kicsoszogni a reggeli kávéra, ha mindenki minket bámul a buszról. De azért tehetünk erőfeszítéseket az ügy érdekében.

Az egyik megoldás, hogy az erély kerítésére takaró opciókat keresünk. Számos igényes megoldás létezik, melyek részben, vagy egészen takarttá teszik az erkélyünket. Ezt követően pedig már jöhet is az otthonossá tétel. A műfű erkélyre is kiválóan passzol, akár hisszük, akár nem. A kortárs műfüvek strapabíróak és szinte úgy néznek ki mint az eredeti gyep. A műfű erkélyen akkor is jól mutat, ha nem fedi be a teljes területét, hanem mondjuk csak egy sarkot, ahol a székek és az asztal van, a többi részére térkövet is lehet tenni. A műfű erkélyre akkor is kitehető, ha kisebb terasszal rendelkezünk, de ha mondjuk tetőteraszunk van, akkor az igazi a látvány! Sok esetben a mai loft lakások tetőteraszai hatalmasak, egy szoba méretével is felérnek. Ilyen esetben műfű erkélytakaróként igazi főnyeremény, ami hangulatot és otthonosságot teremt a számunkra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük