A libikóka az igazi társasjáték

By | november 27, 2020

A játszás vidámsága és a többi gyerekkel való találkozás öröme képezi a játszótér hangulatát. Annyira fantasztikus tevékenység, hogy még a szülők is jókedvvel viszik őket játszani. Kívülről csupán annyit látni, hogy milyen csodálatosan szórakoznak a gyerkőcök, viszont közben rengeteget fejlődnek mind fizikailag, mind mentálisan. Az egyik legnagyszerűbb eszköz pedig amely mindezt kiválóan elősegíti, az a libikóka.

A játszótéri játékok számos területen fejlesztik a gyerekeket, azonban minden játéknak megvan a sajátossága. A libikókának hatalmas szerepe van elsősorban az egyensúlyérzék fejlesztésében, ahogy váltakozva billen hol az egyik oldalra, hol a másikra. Viszont a megfelelő izomzat kialakulásában is fontos szerepet játszhat. Ez pedig abban nyilvánul meg, hogy a gyerek a kezeivel erőteljesen kapaszkodik a billenés közben és a lábaival pedig tompítja a földre való érkezést.

A libikóka sok szempontból tehát nagyon hasznos játszótéri eszköz, viszont sok máshoz viszonyítva nem a legegyszerűbb a használata. Erőnlét és jó koncentrációs képesség szükséges hozzá. Csakhogy azt is lényeges kiemelni, hogy ez kimondottan társas játékeszköz, egyedül nem lehetséges használni. Ez abból a szempontból is érdekes, hogy igazából ez egy csapatmunkát igényel és ez által fejleszti a gyerekek szociális készségeit is.

A gyerekek esetében az összes korosztály számára van megfelelő típusú libikóka. Ezek méretre és stílusra különbözőek lehetnek, viszont minden esetben ugyanazt az együttműködést igénylik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük