A libikóka az igazi társasjáték

By | november 27, 2020

A játszás vidámsága és a többi gyerekkel való találkozás öröme képezi a játszótér hangulatát. Annyira fantasztikus tevékenység, hogy még a szülők is jókedvvel viszik őket játszani. Kívülről csupán annyit látni, hogy milyen csodálatosan szórakoznak a gyerkőcök, viszont közben rengeteget fejlődnek mind fizikailag, mind mentálisan. Az egyik legnagyszerűbb eszköz pedig amely mindezt kiválóan elősegíti, az a libikóka.

A játszótéri játékok számos területen fejlesztik a gyerekeket, azonban minden játéknak megvan a sajátossága. A libikókának hatalmas szerepe van elsősorban az egyensúlyérzék fejlesztésében, ahogy váltakozva billen hol az egyik oldalra, hol a másikra. Viszont a megfelelő izomzat kialakulásában is fontos szerepet játszhat. Ez pedig abban nyilvánul meg, hogy a gyerek a kezeivel erőteljesen kapaszkodik a billenés közben és a lábaival pedig tompítja a földre való érkezést.

A libikóka sok szempontból tehát nagyon hasznos játszótéri eszköz, viszont sok máshoz viszonyítva nem a legegyszerűbb a használata. Erőnlét és jó koncentrációs képesség szükséges hozzá. Csakhogy azt is lényeges kiemelni, hogy ez kimondottan társas játékeszköz, egyedül nem lehetséges használni. Ez abból a szempontból is érdekes, hogy igazából ez egy csapatmunkát igényel és ez által fejleszti a gyerekek szociális készségeit is.

A gyerekek esetében az összes korosztály számára van megfelelő típusú libikóka. Ezek méretre és stílusra különbözőek lehetnek, viszont minden esetben ugyanazt az együttműködést igénylik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük