Kiknek szól a cégalapítás?

By | október 22, 2020

Vannak olyan emberek, akik szeretnek alkalmazottként dolgozni, vannak, akiknek pedig vérükben van a vállalkozás. Az ilyen emberek nem sokáig maradnak a legtöbb esetben alkalmazotti szerepkörben, hiszen állandóan a cégalapítás jár a fejükben. Emellett egy egyéni vállalkozó esetében is felmerülhet a kérdés, hogy mikor érdemes magasabb szintre váltani és mikor válik aktuálissá számára a cégalapításnak a kérdése.

Ez érdekes gondolat, mivel ezt az ötletet összevetve azzal, hogy egy ilyen folyamat milyen költségeket vonz maga után és milyen sok időt emészt fel, sokan inkább elutasítják az ötletet. Pedig, ha megvizsgáljuk, akkor világossá válik, hogy egy vállalkozás elindítása rendkívül előnyös lehet számos ok miatt.

A tulajdonosok biztonsága az elsődleges szempont, amit fontos kiemelni, hiszen a korlátozott felelősség miatt, a cégvezetők magánvagyonát nem fogják elkobozni a tartozások törlesztésére. Így hát nem kell félteni a saját tulajdonban levő ingatlanokat, gépjárműveket és egyéb értékeket egy nagyobb adósság esetében. Ezt viszont az egyéni vállalkozó nem tudja elmondani, mivel ő teljes mértékben felelősséggel tartozik a kialakuló tartozásokért.

Annak ellenére, hogy a KATA adózás az egyik legkedvezőbb opció az egyéni vállalkozó részére, mégis van egy hátránya, ami miatt a cégalapítás mégis jobb megoldás lehet és ez pedig a korlátozott árbevétel. A cégalapításnál nem kell figyelni az árbevétel felső kereteit, hanem fix adóval lehet számolni minden esetben. Azonban az bizonyítható, hogy egy komolyabb cégforma hitelesebb lesz mind a vásárlók, mind a partnerek szemében.

A cégalapítás végül azt az előnyt teremti meg, hogy egy nagyobb hitel összeget lehet általa megigényelni, illetve a pályázatok lehetősége is szélesebb körű lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük