A barátságból kinőtt gépkölcsönző vállalkozás

By | október 15, 2020

A gimnáziumi évek alatt, két barátommal megalapítottuk a közös cégünket, mely akkor építőipari gépek értékesítésére specializálódott. Mindannyiunknak nagy szenvedélye volt ez a terület, hiszen ebben nőttünk fel. Nem kellett minket megtanítani a különböző gépek működésére, hiszen az évek során számos esetben használtuk ezeket. Nagyon jó kapcsolatrendszer állt a hátterünkben így bátran belevágtunk az üzletvilág izgalmaiba és viszonylag gyorsan tudtunk jó bevételeket is elérni.

Ahogy teltek az évek, viszont megfigyeltük, hogy sokak számára inkább a gépkölcsönzés lenne szimpatikus, hiszen nem akarnak sok pénzt költeni egy gép egyszeri használatára. Így született meg az ötlet, hogy bővítsük a tevékenységi körünket és az építőipari gépkölcsönző lett az új terület, amellyel elkezdtünk foglalkozni. Mivel döbbenetes igény volt erre, rövid időn belül ez lett a cégünk fő irányvonala, bár nyilván az értékesítést sem hagytuk abban.

Ma már a gépkölcsönző és a kereskedés mellett, már vállaljuk a gépek javítását és szervizelését is. Illetve, ha jó minőségű használt eszközökkel keresnek meg, akkor időnként az ilyen típusú kereskedésre is fordítunk némi figyelmet.

Idővel azt is tapasztaltuk, hogy egyre több versenytárs kezdett megjelenni a piacon, ezért szerettünk volna valamilyen előnyre szert tenni velük szemben. Így az egyik üzlettársam javaslatára bővítettük a kínálatunkat különlegesebb, ritkán megtalálható gépekkel és emiatt sokkal tágasabb közönséget tudtunk kiszolgálni. Mind nagyon hálásak vagyunk a gépkölcsönző sikeréért és reméljük gyerekeink is ilyen örömmel fogják majd továbbvinni, amit mi elkezdtünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük